reflexoterapie intr-un centru din Bucuresti. Programe de gimnastica pentru pensionari si copii sau bebelusi

• Reflexoterapie
• Reflexologia
• Cabinet Bucuresti

  PROGRAM :
LUNI- VINERI: 7:30 - 21:30
SAMBATA: 8 - 16
DUMINICA: INCHIS (dar se pot face programari )

PROGRAMARI : se pot face programari la nr. 0722.555.112 si 0766.735.404
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Masaj reflexogen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05-12-10 cabinet de reflexoterapie

 

 

 

Gripa si virozele respiratorii

Gripa este o viroza respiratorie cauzata de virusul gripal; ea are o serie de caracteristici care o deosebesc de banalele viroze respiratorii, si anume:

- este foarte contagioasa ;

- evolueaza epidemic anual cu multe imbolnaviri ;

- si poate fi mortala in anumite situatii.

Celelalte viroze respiratorii nu evolueaza epidemic, ci doar prin focare familiale sau in colectivitati, ratele lor de imbolnavire in populatia generala sunt mult mai mici, iar complicatiile si decesele sunt evenimente rare.

Exista o gama larga de teste de diagnostic de laborator al gripei si al altor infectii acute respiratorii, atat la bolnavi cat si la decedati.

Asocierea deceselor cu gripa trebuie documentata obligatoriu prin investigatie de laborator pentru a identifica tulpini potential inalt virulente sau cu modificari antigenice.

Mentionam ca epidemiile de gripa imbolnavesc sute de milioane de oameni si omoara cca. cinci sute de mii in fiecare an in lume si ca ele nu ocolesc nici tarile puternic industrializate cu acoperiri vaccinale de pana la o treime din populatie, cum ar fi de exemplu SUA, care imunizeaza cca. o suta de milioane persoane anual, dar care raporteaza in acelasi timp 6 milioane de imbolnaviri, 6 sute de mii internari si cca 35 de mii de decese.

Ministerul de resort, ministerul Sanatatii Publice, nu declara inca epidemie de gripa; potrivit raportului Centrului de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile privind evolutia infectiilor respiratorii, fata de media numarului de cazuri din cele trei saptamani anterioare, numarul total de infectii respiratorii a crescut cu 50%( IACRS CU 56,9%, pneumonii cu 36,8%). Cu toate acestea, numarul cazurilor inregistrate nu a ajuns la nivelul de declarare a epidemiei de gripa la nivel national.

In scopul reducerii riscului de raspandire a infectiilor respiratorii in randul populatiei, Ministerul Sanatatii Publice prin Autoritatile de Sanatate Publica judetene a luat urmatoarele masuri, referitoare in special la grupa de varsta 6 luni- 15 ani :

- instituirea triajului epidemiologic zilnic in unitatile medico-sociale si de invatamant prescolar si scolar, cu informarea parintilor privind importanta izolarii la domiciliu a copiilor bolnavi si neprimirea in scoli ori gradinite a copiilor cu manifestari clinice de boala(febra, tuse, stranut);

- intensificarea activitatilor de informare a populatiei privind masurile de prevenire a imbolnavirilor prin infectii respiratorii acute ;

urgentarea finalizarii campaniilor de vaccinare la grupa de varsta 6 luni -15 ani.

VIROZELE RESPIRATORII – CATEVA REGULI GENERALE DE PREVENTIE

O data cu intrarea in luna februarie, meteorologii anunta scaderea valorilor temperaturii mult sub zero grade, asa ca ne putem astepta la o crestere rapida a numarului cazurilor de viroze respiratorii, inclusiv de gripa. Persoanele in varsta si copiii sunt cei mai expusi, pentru ca sistemul lor imunitar este mai fragil. In aceasta perioada sunt in circulatie virusuri responsabile de ,,gripele false ‘‘si virusuri ale ,,gripei adevarate’’. In cazul gripelor false actioneaza sute de virusuri si simptomele sunt moderate: stranut, scurgeri nazale, tuse productiva, lacrimare, durere de gat, febra moderata, durere de cap. Dimpotriva, gripa propriu-zisa se manifesta prin simptome severe: frisoane, febra 39-40 de grade, dureri de cap, tuse seaca rebela, rinita, stare generala alterata. Si complicatiile sunt diferite. In cazurilor virozelor sau ,,gripelor false’’, complicatiile sunt: sinuzita, otita(mai ales la copii). In cazul gripei: otita, bronsita, pneumonia,encefalita.

In aceste conditii este bine sa fim intotdeauna atenti la alarmele de circulatie gripala, sa incercam sa evitam persoanele contaminate, aglomeratiile umane si sa respectam cateva reguli generale de preventie :

- spalati-va mainile temeinic ori de cate ori este nevoie si aveti posibilitatea, si invatati si copiii despre importanta igienei;

- curatati si dezinfectati vesela si tacamurile, mai ales daca unul din membrii familiei este bolnav; spalati jucariile copiilor dupa ce au fost folosite;

- folositi servetele de hartie pentru a va acoperi gura si nasul cand tusiti sau stranutati; aruncati-le imediat dupa folosire si spalati-va pe maini;

- evitati aglomeratiile de persoane si contactul prelungit cu cineva care are o viroza;

- dormiti bine si mancati sanatos, echilibrat pentru a nu va slabi imunitatea si a nu deveni vulnerabili la infectii; o dieta echilibrata, care pune accent pe fructe proaspete si legume, cereale si cantitati mici de carne slaba , permite organismului sa se concentreze la apararea impotriva virusurilor mai mult decat la digestie.

- Beti cat mai multe lichide, pentru a va hidrata suficient. Apa, sucurile naturale, ceaiurile calde cu lamaie si miere si supele calde de pui sunt cele mai bune alegeri. In plus, ajuta la diminuarea simptomelor. Evitati alcoolul, cofeina si renuntati la fumat, pentru ca acestea pot duce la deshidratare si astfel la agravarea simptomelor;

- Stati acasa si odihniti-va daca aveti febra, va curge nasul sau tusiti. Purtati o masca peste nas si gura daca locuiti sau munciti alaturi de persoane cu boli cronice sau cu o imunitate scazuta.

- Pastrati-va camera calda, dar nu o supraincalziti; daca aerul este uscat, folositi un vaporizator pentru a va reduce congestia nazala si a va atenua tusea.

- Folositi picaturi pentru nas, in special cele pe baza de apa de mare, care nu sunt iritante si nu dau dependenta.

Si nu in ultimul rand, este bine sa se stie ca antibioticele nu ajuta in viroze; acestea se folosesc numai in momentul in care se complica o viroza respiratorie, inclusiv gripa, cu o infectie bacteriana.

Dr. Mariana Pasarescu- consilier superior promovarea sanatatii

Medic primar sanatate publica si management sanitar

Sursa www.stirimedicale.ro

 Cabinet specializat in recuperare medicala si reflexoterapie

 

TRICHINELOZA

richineloza este o boala parazitara determinata de infestarea omului, pe cale digestiva cu un mic vierme nematod Trichinella spiralis. Transmiterea se realizeaza prin ingestia carnii sau preparatelor de carne de porc sau de vanat continand chisturi viabile si neprelucrate sau insuficient prelucrate termic. Larvele acestui vierme sunt introduse cu carnea infestata in intestin, de unde migreaza in organism, indeosebi in masele musculare.

Formele clinice sunt variate, de la infectii asimptomatice pana la forme grave, letale. Simptomatologia poate aparea dupa cateva zile de la consumul de carne infestata, fiind posibile si intervale mai mari (6-30 zile). Semnele bolii sunt nespecifice, intalnite in alte zeci de boli, trichineloza fiind considerata „boala cu 100 de fete”. Sugestive pentru diagnostic sunt: febra ridicata (38-400C), tulburari digestive (dureri abdominale, greturi, varsaturi, diaree), dureri in masele musculare insotite de slabiciune, dificultate in mers, in masticatie, la inghitire, la respiratie, edeme periorbitare si ale fetei „boala capetelor umflate”, pe piele apar eruptii urticariene pruriginoase si uneori hemoragii subunghiale. Unele forme pot avea o evolutie severa, cu pronostic rezervat, datorita complicatiilor care pot provoca moartea: complicatii cardiovasculare (miocardita), neurologice (meningita, encefalita, nevrite periferice), pulmonare ( bronhopneumonie, edem pulmonar), renale (nefrita).

Trichineloza la om poate fi tratata, reusita tratamentului fiind conditionata in primul rand de rapiditatea instituirii lui dupa infectie.

Masurile de prevenire a imbolnavirii sunt cele mai eficiente, si anume:

- controlul riguros sanitar veterinat al animalelor sacrificate in abatoare si in gospodariile individuale (porc, nutrie, cal) precum si al vanatului comestibil (mistret, urs) prin examen trichineloscopic: pentru acesta este nevoie de 50-100g carne recoltata din diafragma, muschii limbii, laringelui, falci, zona intercostala;

- achizitionarea carnii de porc doar din abatoare, hale, macelarii sau magazine autorizate sanitar veterinar;

- pentru prevenirea contaminarii porcilor, dar si a altor animale receptive la trichinella spiralis, sunt necesare urmatoarele: deratizarea periodica urmata de strangerea si distrugerea cadavrelor de rozatoare, mentinerea conditiilor de igiena in gospodariile populatiei, salubrizarea locurilor menajere, excluderea din hrana porcilor a deseurilor de abator;

- carnea de porc trebuie prelucrata termic astfel incat sa se atinga in interior o temperatura de 770C (isi pierde aspectul roz, devenind gri) asigurandu-se astfel distrugerea larvelor; o alternativa este congelarea timp de 20 de zile la -150C, la -320C timp de 24 de ore sau iradierea cu raze gamma. Procedeele de sarare, fumigare si uscare a carnii nu distrug larvele.

 

Sursa www.stirimedicale.ro

 

 Salon masaj reflexogen (reflexoterapie)

 

 

CANCERUL DE SAN – CEL MAI FRECVENT CANCER GINECOLOGIC

Cancerul de san afecteaza una din cinci femei dupa 49 de ani. In prezent, aceasta forma de cancer este perfect vindecabil, cu conditia sa fie depistat si tratat la timp si corect. Aceasta este ratiunea pentru care se recomanda mamografia, atat pentru depistarea precoce, cat si pentru monitorizarea terapiei anticancer. Mamografia poate depista acest tip de cancer cu doi ani inainte ca el sa devina evident din punct de vedere clinic. Cu alte cuvinte mamografia permite descoperirea tumorilor foarte mici- incepand de la 3(trei )mm, care nu pot fi simtite la palparea sanului.

In general, mamografia este utilizata in depistarea cancerului de san in randul femeilor cu varste intre 49 si 69 de ani, femei aflate la premenopauza si menopauza, perioada in care prezinta cel mai mare risc de a suferi un cancer mamar.

In tara noastra exista un program national pentru depistarea cancerului de san, prin intermediul caruia femeile peste 49 de ani au acces la mamografie gratuita. Pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie, adeverintei de salariat sau talonului de pensie, se pot adresa, cu programare, centrelor din tara unde se fac gratuit mamografii.

Fiind o metoda invaziva ce utilizeaza raze X , mamografia nu este recomandata tinerelor decat daca exista suspiciunea clara de cancer. Oricum, mamografia nu poate decela cei mai mici noduli in cazul femeilor tinere, deoarece sanii lor sunt mai densi decat ai femeilor peste 50 de ani. Ca metoda complementara exista ecografia, care este o metoda neinvaziva ce foloseste unde sonore pentru a evidentia consistenta (lichida sau solida a unui nodul). Mamografia prezinta o eficienta de 100%, motiv pentru care beneficiile depistarii precoce a cancerului prin mamografie depasesc riscurile iradierii, care oricum nu sunt mari, pentru ca se folosesc doze mici de razeX.

Cu o zi inaintea efectuarii mamografiei nu trebuie sa folositi deodorante sau lotiuni, deoarece acestea pot interfera cu razele X, aparand pe film ca microcalcifieri. Mamografia nu este recomandata in perioada menstruatiei, ci este bine sa se efectueze dupa o saptamana.

De asemenea, se recomanda autoexaminarea sanilor o data pe luna sau la doua luni. Daca descoperiti un nodul, este bine sa consultati medicul. De asemenea, , se recomanda consultarea de urgenta a medicului, daca formatiunea de la nivelul sanului a crescut, ca si in situatiile de scurgeri mamelonare sau retractii cutanate sau mamelonare la nivelul sanilor.

www.stirimedicale.ro

 

Avem personal specializat in masaj de reflexoterapia

 
Copyright © 2018 KINETOMEDICA. Toate drepturile rezervate.
 
Servicii creare site creare site
Centru de reflexoterapie in Bucuresti pe strada Cal. 13 septembrie nr. 128 sau pe Bd.Iuliu Maniu in militari. După cum se observă din analiza rezultatelor obţinute pentru personalitatea ideală, kinetoterapeuţii tind totuşi spre un ideal pe care īl consideră ca fiind superior situaţiei din momentul aplicării chestionarului.Datorită eforturilor de adaptare pe care le fac, kinetoterapeuţii consideră că se manifestă foarte apropiat de nivelul la care s-au autoevaluat,   De aceea putem afirma ca, in cadrul relaţiei kinetoterapeut-pacient, tipul de personalitate condiţionează comunicarea, interrelaţionarea şi implicit rezultatele actului recuperator, motiv pentru care trebuie să li se acorde atenţia cuvenită. Prin intermediul reglării şi autoreglării unor atitudini şi comportamente, al conştientizării situaţiei de fapt, comparativ cu necesităţile impuse de activitatea profesională, personalitatea kinetoterapeutului poate şi trebuie să fie ameliorată dacă se doreşte creşterea eficienţei activităţii de recuperare. Efectuam masaj reflexogen si suntem autorizati pentru cursuri de reflexoterapie   Īn urma analizei efectuate asupra rezultatelor obţinute īn legătură cu personalitatea kinetoterapeutului se pot constata următoarele: Kinetoterapeuţii care fac reflexoterapie au reuşit să creeze celorlalţi o imagine bună despre ei, fapt demonstrat de diferenţele mici aparute in comparatia profilului personalităţii autoevaluate de kinetoterapeuţi şi profilului personalităţii percepute de pacient, mai ales in ceea ce priveste subfactorii de personalitate: responsabilitate si reflexivitate. Recunoscānd īnsă că, īn ceea ce priveşte reglările corespunzătoare īn cadrul subfactorilor Asumare Risc şi Impulsivitate le este necesar un mai bun autocontrol prin efectuarea unei sedinte de reflexoterapia.