parapareza spastica, cabinet reflexoterapie Bucuresti

• Reflexoterapie
• Reflexologia
• Cabinet Bucuresti

  PROGRAM :
LUNI- VINERI: 7:30 - 21:30
SAMBATA: 8 - 16
DUMINICA: INCHIS (dar se pot face programari )

PROGRAMARI : se pot face programari la nr. 0722.555.112 si 0766.735.404
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Parapareza

In cabinetele noastre din Bucuresti elaboram programe de gimnastica medicala (kinetoterapie) individualizate pentru pacienti diagnosticati cu parapareza spastica, parapareza flasca, tetrapareza, monopareza, hemiplegie, paraplegie, accident vascular cerebral (AVC) etc. In cursul unei sedinte de gimnastica medicala (kinetoterapie) sau fizioterapie pacientul este supravegheat in permanenta de un kinetoterapeut.

 Programari la tel. 031.429.50.58 sau 0722555112


Pentru pacientii care nu se pot deplasa la cabinetele noastre avem o echipa de kinetoterapeuti care se deplaseaza la domiciliul pacientului.

Cabinet Medical KINETOMEDICA I Str. 13 Septembrie, Nr. 128, Bl. P35, Sc. A, Parter, Ap. 3, Interfon 03, sector 5, BUCURESTI (langa Monitorul Oficial) Tel: 031 429 50 58 ; Mobil: 0722. 555.112   Cabinet Medical ALFAKINETIC Str. Iuliu Maniu, Nr. 69, Bl. 5P, Sc. 5, etaj 1, Ap. 169, Interfon 169, sector 6, BUCURESTI (zona Piata Gorjului) Tel: 031. 419 5861 ; Mobil: 0766 735 404
   
Cabinet medical KINETOMEDICA II, str. Dristorului Nr. 81-88, bl. B 13, etaj 1, ap. 04, sector 3 (Rondul Baba Novac, Mihai Bravu ,Dristor/zona Muncii) . tel. 031 429 50 58  si 0766 735 404  Cabinet medical Kinetomedica III, str.Alexandru Serbanescu nr. 23-25,  (zona  Aurel Vlaicu,Pipera, Baneasa, Aviatorilor)  tel. 031 429 50 58 si  0766 735 404
 
Cabinet Medical KINETOMEDICA IV , Bd. Dr. Taberei, nr.46, sector 6, Bucuresti (zona P-ta Moghioros, Prel. Ghencea, Bd. Timisoara); tel. 031 4195861; Mobil 0766 735 404   Parapareza rezulta cel mai frecvent dintr-o leziune intraspinala la nivelul sau sub nivelul coloanei toracice superioare. Un nivel senzorial pe trunchi identifica nivelul aproximativ al leziunii spinale. Alte cauze de parapareza includ alte leziuni de neuron motor central (leziuni parasagitale si hidrocefalia) si leziuni de neuron motor periferic (afectiuni ale celulelor cornului anterior, sindromul de coada de cal si neuropatii atipice periferice).
Parapareza acuta datorata unei boli a maduvei spinarii poate fi dificil de distins de afectiuni vizand neuronii motori periferici sau emisferele cerebrale. in parapareza sau paraplegia din boala acuta a maduvei spinarii, deficitul de neuron motor central este de obicei asociat cu incontinenta urinara si fecala si adeseori cu amorteala membrului inferior, care se extinde cranial pana la un anumit nivel al trunchiului; tonusul e tipic flasc si reflexele tendinoase absente. Cu un nivel senzorial si cu implicarea sfincteriana, abordarea diagnostica incepe cu un studiu imagistic al maduvei spinarii (ura 21-3). Posibilitatile de diagnostic includ metastazele epidurale, hematomul epidural si ischemia maduvei spinarii din cauza unei fistule arterio veno ase durale sau a altei anomalii vasculare, fiecare dintre ele necesitand interventie imediata. Acestea trebuie sa fie diferentiate de mielita transversa si de leziunile din afara coloanei vertebrale (modulul 373). Bolile emisferelor cerebrale care determina parapareza acuta includ ischemia arterei cerebrale anterioare, tromboza sinusului sagital superior, tromboza venoasa corticala sau hidrocefalia acuta. Daca semnele de neuron motor central sunt asociate cu somnolenta, confuzie, convulsii sau alte semne corticale, dar nu cu un nivel senzorial deasupra trunchiului, abordarea diagnostica incepe cu un RMN cerebral. Parapareza este parte a sindromului de coada de cal care poate rezulta din traumatismele coloanei inferioare, a unei hernii de disc de linie mijlocie sau a metastazelor intraspinale lombare; desi sfincterele sunt afectate, flexia soldului este frecvent resimtita ca o senzatie pe fata anterolaterala a coapselor. Parapareza este rar cauzata de polineuropatia acuta demielinizanta (cea mai obisnuita forma a sindromului Guillain-Barre) sau rar de o miopatie. In astfel de cazuri, studiile electro-fiziologice ajuta diagnosticul si reorienteaza evaluarea ulterioara (modulele 381 si 383).

Parapareza subacuta sau cronica cu spasticitate este cauzata de boala de neuron motor central. Cand parapareza se dezlta in saptamani sau luni, cu pierderea sensibilitatii membrelor inferioare si cu interesare sfincteriana, afectiunile posibile ale maduvei includ scleroza multipla, tumori intraparen-chimatoase, compresia cronica a maduvei spinarii din cauza bolii degenerative a maduvei, degenerescenta combinata subacuta din cauza deficitului de vitamina B12 si bolile ereditare. Scleroza multipla cronica progresiva apare de obicei in decada a patra sau a cincea, cu parapareza progresiva (modulul 376). Glioamele primare al maduvei spinarii produc tipic o mielopatie progresiva, care este dureroasa (modulul 375). Abordarea clinica incepe cu un RMN sau o mielografie pentru vizualizarea maduvei spinarii.

Daca studiul imagistic este normal si spasti-citatea este prezenta, RMN cerebral poate fi de asemenea indicat. Daca semnele corticale sunt prezente, meningiomul parasagital sau hidrocefalia cronica sunt probabile si RMN cerebral este testul initial. Progresia de luni pana la ani poate fi de asemenea datorata afectiunilor degenerative, precum scleroza laterala primara (modulul 370) sau afectiunilor ereditare, cum ar fi parapareza spastica familiala si adreno-mieloneuropatia (modulul 373). In situatii rare in care parapareza cronica se datoreaza disfunctiilor de neuron motor periferic sau slabiciunii miopatice, localizarea este suspectata de obicei pe baza semnelor clinice si confirmata prin EMG si prin teste de conducere nerasa.

 

 

 

 

Sursa.  www.medicultau.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

aa..(08-12-09) (02-02-11)

 
Copyright © 2018 KINETOMEDICA. Toate drepturile rezervate.
 
Servicii creare site creare site
salon reflexoterapia am lucrat simultan pe ambele membre inferioare sau superioare, dupa caz, intrucat, atunci cand o articulatie este afectata, cealalta va fi suprasolicitata si, ca atare, trebuie avuta in vedere si exersarea acesteia. Cu siguranta putem sa precizam faptul ca efectuarea tractiunilor la bara cu sprinjin, pentru pacientul D.G. din studiul de caz nr.4, era imposibil de realizat dupa accidentare comparativ cu momentul in care sportivul era pregatit sa isi reia activitatea competitionala, putand sa efectueze mai mult de 50 repetari si sedinte intr-un salon de reflexoterapie   reflexoterapia Bucuresti - exercitiile s-au efectuat progresiv in functie de posibilitatile sportivului accidentat, cu dozarea greutatilor corespunzatoare, din toate pozitii fundamentale in kinetoterapie (stand, asezat, decubit, pe genunchi si atarnat). S-au efectuat exercitii la spalier, cu aparate de scripeti (scripetoterapie), banda ergometrica, bicicleta ergometrica, exercitii cu bastoane si mingi medicinale,harta reflexoterapie si exercitii cu haltere, gantere si saculeti cu nisip, exercitii pe aparate multifunctionale de ultima generatie, exeritii pentru pregatirea sportivului in revenirea la activitatea competitionala pentru parapareza   cabinet reflexoterapie la final s-a efectuat un masaj terapeutic ( aprox. 5 min) pentru relaxarea tesuturilor implicate in tratamentul kinetic. Programul de recuperare s-a incheiat cu exercitii de stretching (cca10 min).Fisa medicala de evaluare progresiva a evolutiei tratamentului kinetic al pacientilor inclusi in programul de recuperare al gvasi- experimentului si reflexoterapia