reflexoterapie in bucuresti. Cabinet de recuperare medicala. Masaj terapeutic si de drenaj limfatixc, reflexoterapia

• Reflexoterapie
• Reflexologia
• Cabinet Bucuresti

  PROGRAM :
LUNI- VINERI: 7:30 - 21:30
SAMBATA: 8 - 16
DUMINICA: INCHIS (dar se pot face programari )

PROGRAMARI : se pot face programari la nr. 0722.555.112 si 0766.735.404
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Reflexoterapie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...

 

 

 

 

 

 

  Reflexoterapia este o metoda de tratament ce actioneaza asupra unor puncte reflexogene din talpi pentru a vindeca intregul organism.

 

    Reflexoterapia are drept scop mobilizarea proceselor de autovindecare a corpului. Ea consta in exercitarea unei presiuni sustinute, cu varful degetelor, asupra unor zone sau puncte situate in talpa si care corespund unor organe sau functii ale organismului.

 

Hartile punctelor reflexogene :

 

 Intre diverse harti utilizate in reflexoterapie, se pot constata mici diferente in ceea ce priveste amplasarea punctelor reflexogene.  Pozitia exacta a punctelor reflexogene poate varia usor, in functie de morfologia individului.

 

In principiu, un terapeut cu experienta poate sa identifice punctele cu precizie in functie de reactiile pacientului.  Drept exemplu, o persoana care are probleme cu inima poate simti o anumita durere atunci cand este apasat punctul reflexogen care corespunde acestui organ.

 

 Mod de actiune :

 

 Reflexoterapia acţionează asemănător cu acupunctura numai că în loc de ace se foloseşte apăsarea unor puncte reflexogene specifice, apăsare care stimulează zone specifice din organism. Organele şi sistemele corpului uman sunt interconectate între ele şi au în acelaşi timp legături vasculare nervoase şi energetice directe cu zonele corespunzătoare reflexogene. Astfel, reflexoterapia se poate defini ca tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile. Prin reflexoterapie se deblochează şi elimină acumulările de toxine din organism. Depunerile toxice sunt considerate în masajul reflexogen principala cauză a îmbolnăvirilor curente. Putem spune că depunerile de toxine în zonele reflexogene, ne arată o defectuoasă funcţionare a organului aflat în corespondenţă şi nu invers.

 

 Beneficiile reflexoterapiei :

 

 Reflexoterapia este utilă în tratarea multor tipuri de afecţiuni dintre care enumerăm doar câteva:

 

- stres, migrene, ameţeli, insomnii, oboseală cronică, instabilitate emoţională, depresii, anxietate, atacuri de panică.

 

- afecţiuni ale coloanei, sciatică, lombosciatică, spondiloze, cifoze, reumatism, artroze, artrite, gonartroză, coxartroză etc.

 

-  tulburări endocrine: tiroidă, paratiroide (căderi de calciu), suprarenale, deficienţe de creştere la copii, reglarea ciclului, tulburări de menopauză, osteoporoză (stoparea degradării masei osoase), disfuncţii sexuale (impotenţă, frigiditate etc.), tulburări de metabolism, obezitate, diabet.

 

  - afecţiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer, esofagite de reflux, constipaţie, hemoroizi, balonări etc.

 

  - afecţiuni hepato-biliare: litiază biliară, hipercolesterolemie, bilă leneşă etc.

 

  - afecţiuni renale (se elimină nisipul şi pietricelele) litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate) etc.

 

  - afecţiuni circulatorii: hipo şi hipertensiune, arterioscleroză, gută, sindromul mâinilor şi picioarelor reci, dureri de picioare.

 

   - afecţiuni ORL: bronşite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm etc.

 

    rampe musculare, luxaţii, entorse, dureri de spate, inflamaţii ale tendoanelor etc.

 

Recomandări in timpul tratamentului :

 

-  să se faca 1,2 su mai multe serii de câte 10 şedinţe reflexoterapie

 

- înainte de terapie cu 1 ora cât şi cu 30 minute dupa terapie să nu se mănânce nimic;

 

-  pe perioada şedinţelor de reflexoterapie este indicat să se bea o cantitate cât mai mare de lichide, peste 2 litri;

 

 - pe perioada terapiei este recomandat a nu se fuma, a nu se consuma băuturi alcoolice, a se diminua consumul de cafea;

 

 -  pe perioda tratamentului reflexogen este recomandată o dietă echilibrată, bogată în legume, fructe şi sucuri naturale, şi de preferinţă a se evita carnea;

 

  - în timpul şedinţei de reflexoterapie se va bea 500 ml de apa plată sau ceai de galbenele;

 

  - să indice corect zonele dureroase reflexoterapeutului, asfel încât acesta să poată identifica corect organele afectate.

 

Contraindicaţiile reflexoterapiei :

 

  Reflexoterapia este o metoda de tratament ce pare sa nu comporte riscuri importante. Cu toate acestea, femeile insarcinate trebuie sa fie prudente, deoarece unele puncte reflexogene pot declansa travaliul sau amplifica miscarile fetale.

 

De asemenea, persoanele care sufera de cancer sau de diabet, precum si cele cu probleme legate de sistemele circulator si limfatic trebuie sa ia precautiile necesare.

 

Sursa:  tratat de reflexologie

 


Două femei din oraşul Ştefăneşti, mamă şi fiică, au fost găsite inconştiente în casă în urma intoxicării cu monoxid de carbon, fiind internate în stare gravă, în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

'Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112 a fost sesizat despre faptul ca într-un imobil situat pe strada Drumul Morii, aparţinând unei femei de 59 de ani, proprietara nu răspunde, iar cu ocazia intrării în imobil prin forţarea uşii de acces, aceasta a fost găsită împreună cu mama sa de 80 de ani, în stare de inconştienţă', a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, agent Laura Folea.

Cele două femei au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, unde au rămas internate în secţia de terapie intensivă, starea lor fiind gravă.
Din primele cercetări a rezultat că femeile prezintă semne de intoxicaţie cu monoxid de carbon, provenit de la o sobă pe lemne folosită la încălzirea locuinţei.

Sursa www.agerpres.ro

 

 

"Crede cu tarie ca omul nu este doar o suma de mecanisme ale caror disfunctionalitati se pot regla doar prin medicatie si recomandari facute in graba si in treacat…Motiv pentru care, medicul Ruxandra Constantina, asumindu-si o serie de alte specialitati, a inteles prin aceasta sa fie intotdeauna din ce in ce mai aproape nu numai de corpul, ci si de mintea si sufletul omului, in incercarea de a-i aduce nu doar alinarea, ci intocmai vindecarea atit de dorita de orice om aflat in suferinta…

- Reflexoterapia…este una dintre supraspecializarile dumneavoastra.Cum actioneaza ea, cum ne ajuta?

- Reflexoterapia este o metoda ce implica stimularea, masarea si aplicarea unei presiuni la nivelul anumitor puncte ale mainilor sau picioarelor cu scopul activarii reflexelor de la acest nivel; se bazeaza pe relatia dintre anumite zone cutanate si activitatea aparatelor si sistemelor organismului uman; astfel, fiecarui organ intern ii corespunde un punct de reflexie pe suprafata corpului, la nivelul picioarelor, mainilor, coloanei vertebrale, limbii, urechilor. Reflexoterapia plantara are la baza constatarea ca la nivelul talpilor se gasesc zone de proiectie ale tuturor organelor. Inainte de tratament un examen medical este absolut necesar.

- Este reflexoterapia dedicata si omului sanatos…? Ajuta la identificarea posibilelor disfunctii aparent asimptomatice?

- Reflexoterapia nu pune diagnostice, ea constata zonele cu dezechilibru energetic care au determinat tulburari functionale si organice si ajuta la refacerea echilibrului energetic. Poate fi folosita atat de oamenii sanatosi ca mijloc profilactic, care realizeaza detoxifierea organismului, accelereaza metabolismul, reechilibrarea circulatiei sanguine si limfatice, regleaza tranzitul, creste imunitatea naturala a organismului, reda tonusul fizic si psihic, energia si vitalitatea, cit si in cazul persoanelor ce prezinta diferite dezechilibre si afectiuni.

- Influenteaza reflexoterapia biocampul uman? Daca da, in ce fel si care sunt actiunile primordiale ale reflexoterapiei si asupra organismului, a fiintei fizice…?

- Reflexoterapia poate avea un efect deosebit de benefic asupra sistemului nostru energetic, ajutand la reechilibrarea si purificarea acestuia; inlatura blocajele energetice si restabileste fluxul energetic normal. Acest lucru este deosebit de valoros in prevenirea aparitiei unor tulburari sau amelioararea unor afectiuni aflate in etape incipiente.
Oricine poate beneficia de reflexoterapie, de la copii pana la varstnici.

Sursa www.aimee.ro

 

17-12-2010

 
Copyright © 2018 KINETOMEDICA. Toate drepturile rezervate.
 
Servicii creare site creare site
Centru de reflexoterapie in Bucuresti pe strada Cal. 13 septembrie nr. 128 sau pe Bd.Iuliu Maniu in militari. După cum se observă din analiza rezultatelor obţinute pentru personalitatea ideală, kinetoterapeuţii tind totuşi spre un ideal pe care īl consideră ca fiind superior situaţiei din momentul aplicării chestionarului.Datorită eforturilor de adaptare pe care le fac, kinetoterapeuţii consideră că se manifestă foarte apropiat de nivelul la care s-au autoevaluat,   De aceea putem afirma ca, in cadrul relaţiei kinetoterapeut-pacient, tipul de personalitate condiţionează comunicarea, interrelaţionarea şi implicit rezultatele actului recuperator, motiv pentru care trebuie să li se acorde atenţia cuvenită. Prin intermediul reglării şi autoreglării unor atitudini şi comportamente, al conştientizării situaţiei de fapt, comparativ cu necesităţile impuse de activitatea profesională, personalitatea kinetoterapeutului poate şi trebuie să fie ameliorată dacă se doreşte creşterea eficienţei activităţii de recuperare. Efectuam masaj reflexogen si suntem autorizati pentru cursuri de reflexoterapie   Īn urma analizei efectuate asupra rezultatelor obţinute īn legătură cu personalitatea kinetoterapeutului se pot constata următoarele: Kinetoterapeuţii care fac reflexoterapie au reuşit să creeze celorlalţi o imagine bună despre ei, fapt demonstrat de diferenţele mici aparute in comparatia profilului personalităţii autoevaluate de kinetoterapeuţi şi profilului personalităţii percepute de pacient, mai ales in ceea ce priveste subfactorii de personalitate: responsabilitate si reflexivitate. Recunoscānd īnsă că, īn ceea ce priveşte reglările corespunzătoare īn cadrul subfactorilor Asumare Risc şi Impulsivitate le este necesar un mai bun autocontrol prin efectuarea unei sedinte de reflexoterapia.